Järvamaa Jahindusklubi korraldas oma liikmetele, koostöös AS Veikand´iga esimese koolituse, kus osales 22 klubi liiget.
Koolitusel osalejaile tutvustati erinevaid lihalõikamise nuge ning teritajaid. Sai selgeks, et päris iga noaga ei olegi otstarbekas liha kondistama või looma nahastama hakata. Hakkama muidugi saaks, aga piltlikult öeldes pole mõtet mootorsaega hakata vineeri lõikama.
Erilist huvi pakkus vorstinahkade ja maitseainete teema. Paljude muude toode hulgas, tundus eriti populaarne, liha pehmendi sokulihale, mida ohtralt ka kaasa osteti.
Väga asjalik olid õpetus, kuidas tagada hakkliha valmistamisel selle õige välimus ja maitseomadused. Pikemalt sellest siinkohal kirjutada ei jõuagi, sest rolli mängivad paljud tegurid, alates masina teradest, võllist jne.
Paljudele oli ka uudiseks liha esmane käitlemine enne sügavkülmutamist. Ka siin sai õpetussõnu palju, et tagada liha maitseomaduste säilimine.
Loomulikult käsitleti koolitusel ka vorstitegemise ning liha konserveerimise põhialuseid. Sai selgeks, miks ühel korral on on vorst maitsev ja teisel korral mitte ning mis tagab konservi parimad maitseomadused.
Klubi juhatuse liige, Jüri Pikma, jäi koolitusega väga rahule. Tema sõnul sai selgeks paljud asjad ning lihtad nipid lihaga ümberkäimisel.
Samas annab klubi teada, et juhul kui teema huvitab, algab osalejate registreerimine ka teisele koolitusele. Kõige lihtsam, on huvi korral saata mail aadressil jklubi@hot.ee , või küsida infot 56 471 473.